Το Νηπιαγωγείο Fun Philosophy επιλέγει τους συνεργάτες του με βάση πάντοτε την ποιότητα μάθησης και τον επαγγελματισμό που προσφέρουν. Είμαστε περήφανοι για τις συνεργασίες που έχουμε συνάψει με επαγγελματίες στο χώρο της εκπαίδευσης προσφέροντας υψηλά επίπεδα μάθησης σε όλους τους τομείς.
 


ΓΝΩΣΙΤΕΧΝΙΑ

μία τράπεζα υλικού για τους εκπαιδευτικούς…

…διαδικτυακό φροντιστήριο για τους μαθητές όλων των βαθμίδων

Η «Γνωσιτεχνία», ένα νέο, πρωτοποριακό διαδικτυακό βοήθημα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μαθητές και γονείς, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από την Ευαγγελία Αριστείδου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ερευνήτρια, και επιχειρείνα αναβαθμίσει τον τρόπο διδασκαλίας του Αναλυτικού Προγράμματος με μουσική, ποίηση, ταινίες και παιχνίδια. Το περιεχόμενο της «Γνωσιτεχνίας» για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.gnositexnia.com ενώ θα καλυφτούν σταδιακά όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.Θεατρικό Εργαστήρι FUN 4 ACT

Στο θεατρικό εργαστήρι FUN 4 ACT διδάσκονται υποκριτική, θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, δραματοποίηση, ορθοφωνία και κινησιολογία.

Την γενική επιμέλεια του εργαστηρίου έχει η κα Νάτια Χαραλάμπους.

ΤΗΛ: 99586796


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 

Το μάθημα τέχνης επιτυγχάνει τη μύηση του νέου ανθρώπου στη δημιουργική διαδικασία μέσα από την πράξη. Η πράξη της δημιουργίας προσφέρει ένα νέο τρόπο αντίληψης και επεξεργασίας. Μαθαίνει το παιδί να συλλαμβάνει τον κόσμο που το περιβάλλει πολυδιάστατα, μέσα από τη Μορφή, το Σχήμα, το Χώρο, την Κίνηση. Κάθε παιδί που δημιουργεί αισθάνεται τον ενθουσιασμό της ελεύθερης έκφρασης. Κινητοποιεί τη γονιμοποίηση της φαντασίας, της γνώσης, του ψυχισμού και της δεξιότητας. Ταυτόχρονα, η διδασκαλία της τέχνης στο σχολείο αναπτύσσει την κοινωνικότητα και ξεπερνά τον ατομικισμό, αφού αποκλείει το στοιχείο της απόρριψης και παροτρύνει την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία. Επομένως, η τέχνη είναι "τόπος ελευθερίας και έκφρασης όσο και τόπος συνάντησης με τους άλλους."

Το μάθημα της τέχνης παρέχει στα παιδιά τρόπους να αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες εμπειρίες, τους μαθαίνει να προσαρμόζονται και να σέβονται τους διαφορετικούς τρόπους σκέψης και πράξης, να μοιράζονται τις ιδέες τους και τα συναισθήματά τους με πολλούς τρόπους.

Μαζί με το fun philosophy θεωρούμε ότι το μάθημα ζωγραφικής παρέχει στο παιδί οφέλη προσωπικά (αναπτύσσει τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά του) που φαίνονται και ως σημαντικότερα,
κοινωνικά (μαθαίνει να συνεργάζεται), πολιτιστικά (αποκτά καλλιέργεια και πολιτισμική ταυτότητα), περιβαλλοντικά (αποκτά επαφή με τη φύση).


Με εκτίμηση,

Στέφανος Νεάρχου

Δάσκαλος Τέχνης


 
Εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας

Το νηπιαγωγείο μας που σκοπό έχει τη γνωστική, συναισθηματική, αλλά και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού σας, καινοτομεί προσφέροντας στα παιδιά σας την ευκαιρία συνεχούς και καθημερινής επαφής με την αγγλική γλώσσα.

Οι πρώτες εμπειρίες των παιδιών με μια ξένη γλώσσα είναι κρίσιμες και πολύ σημαντικές και για τον λόγο αυτό σκοπός του νηπιαγωγείου μας, αλλά και εμένα προσωπικά, είναι να τις κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες και δημιουργικές.

Υιοθετώντας τις τελευταίες μεθόδους διδασκαλίας και με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα, ευελπιστούμε όπως τα παιδιά σας έχουν μια πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα με ένα ευχάριστο και συνάμα παραγωγικό τρόπο. Τα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε η εκμάθηση των αγγλικών, να κτιστεί πάνω σε γερές βάσεις.

Παράλληλα με τα μαθήματα, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα επαφής με την αγγλική γλώσσα κατά την διάρκεια των ελεύθερων δραστηριοτήτων όπου η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας γίνεται μέσω παιχνιδιού με σκοπό την εξοικείωση στον προφορικό λόγο και τη σωστή προφορά.

Δεδομένου ότι το παιχνίδι είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής των παιδιών σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξής τους, σκοπός του νηπιαγωγείου μας είναι να προωθήσουμε τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι όσο το δυνατόν περισσότερο.  

Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο μας έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται το μάθημα των αγγλικών σε καθημερινή βάση. Στο μάθημα των αγγλικών γίνεται χρήση του βιβλίου “Happy Hearts” το οποίο είναι ένα πρόγραμμα τριών επιπέδων για τη διδασκαλία της Αγγλικής σε παιδιά ηλικίας 3 με 6 ετών, των οποίων η πρώτη γλώσσα δεν είναι η αγγλική.

To Happy Hearts προάγει την εκμάθηση των αγγλικών με σταθερά βήματα μέσω της τέχνη, της μουσικής, της κινησιολογίας, αλλά και μέσω διαφόρων προ-γραφικών και προ-αναγνωστικών δραστηριοτήτων. Η απόκτηση νέου λεξιλογίου, γίνεται μέσω διαφόρων διασκεδαστικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, ενώ οι χαρακτήρες του βιβλίου κάνουν την διαδικασία πολύ διασκεδαστική για τα παιδιά.

Με εκτίμηση,

Αναστασία Θεμιστοκλέους

Δασκάλα Αγγλικών

 
 
 
 
 
FUN4ACT-FUNPHILOSOPHY